Xander Karskens wordt artistiek directeur

Per 1 december zal Xander Karskens, onze conservator hedendaagse kunst, het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem verlaten. Wij zijn trots te melden dat hij wordt aangesteld als artistiek directeur van het Cobra Museum of Modern Art in Amstelveen. In de afgelopen 10 jaar heeft Xander de hedendaagse kunst programmering van het museum een messcherp profiel en internationaal elan gegeven. Recent gaf hij mede vorm aan de transhistorische verbinding tussen actuele en oude kunst die het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem nieuwe stijl kenmerkt. Wij feliciteren Xander met zijn nieuwe baan en wensen hem veel succes en plezier in zijn toekomstige functie.

Uit het persbericht van het Cobra Museum:

Karskens: “Het Cobra Museum biedt fantastische mogelijkheden om het verhaal van één van de belangrijkste twintigste-eeuwse Nederlandse avantgarde-bewegingen te verbinden aan de kunst – en de wereld – van nu. Het gedachtegoed van Cobra is onverminderd relevant voor de uitdagingen waar we momenteel voor staan, en ik ga met veel plezier de uitdaging aan om die verbindingen zichtbaar te maken”.

Karskens (1973, Breda) was sinds 2006 werkzaam bij Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem als conservator hedendaagse kunst. Hier was hij o.a. mede verantwoordelijk voor het internationale tentoonstellingsprogramma van De Hallen Haarlem en het collectiebeleid. Daarbuiten realiseerde hij een aantal tentoonstellingsprojecten in het buitenland. In 2017 is Karskens curator van het Finse nationale Paviljoen op de Biënnale van Venetië, waar een tentoonstelling met Nathaniel Mellors en Erkka Nissinen getoond zal worden.