Museummagazine TOON 2017

Tijdens de kick-off van de Haarlemse Lente op 24 maart presenteerde het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem de gloednieuwe editie van het museummagazine TOON. Verbeelding van toen en nu is wat TOON biedt: nieuw en oud gaan samen. TOON geeft ook een terugblik en een vooruitblik op het programma van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem.  

Het magazine wordt elk jaar door een ander aanstormend talent ontworpen. Vormgever Marie Højlund gaf TOON dit jaar gestalte. Het is vanaf 24 maart voor € 5,- in het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

In dit nummer o.a. het mysterie rond de haar van Hals en interviews met schrijver Lulu Wang, auteur en improvisatieactrice Katrijn Van Bouwel, en voormalig conservator Xander Karskens. Hij blikt terug op ruim 10 jaar waarin De Hallen Haarlem internationaal faam verwierf. Én kijkt vooruit naar de Biënnale van Venetië, waarvoor hij samen met kunstenaars Erkka Nissinen en Nathaniel Mellors een zwart-komische multimedia-installatie ontwikkelt. TOON 2017 heeft ook een dosis humor, het terugkerende thema in onze programmering van 2017.