Vanaf 28 mei 2016

CÉCILE B. EVANS - Solotentoonstelling

24.09.2016 - 08.01.2017

Een tentoonstelling met nieuw en bestaand werk van de Belgisch-Amerikaanse kunstenaar Cécile B. Evans. Zij legt in haar video's en installaties nieuwe verbindingen tussen het menselijke en het digitale/virtuele. In haar nieuwe video-installatie What the Heart Wants presenteert Evans een toekomstscenario over een alleskunnend systeem met menselijke trekken, en speculeert ze over de impact van technologie op de samenleving en op ons gevoelsleven.

MEIRO KOIZUMI - Solotentoonstelling

24.09.2016 - 08.01.2017

De Japanse kunstenaar Meiro Koizumi maakt meeslepende video's en installaties over de grenzen van opoffering en zelfbeheersing binnen asymmetrische machtsrelaties, zoals die tussen de nationale soeverein en het ondergeschikte individu. De moderne Japanse geschiedenis, en het personage van de cynische outsider spelen in zijn werk een terugkerende rol. Koizumi 's vaak provocerende interventies in de situaties die hij met zijn acteurs creëert, stellen de kijker voor ethische dilemma's, en laten zijn werk laveren tussen tragedie en komedie.

REISKOORTS - bij Nederlandse kunstenaars sinds 1850

28.05.2016 - 11.09.2016

Op deze tentoonstelling reist de bezoeker met Jan Sluijters mee naar Frankrijk, met  Leo Gestel  naar Spanje, maar ook met Isaac Israels naar Indonesië, met Adriaan Lubbers naar Amerika en met Louis Apol naar de Noordpool. Tientallen, met reiskoorts behepte, kunstenaars passeren zo de revue in deze zomertentoonstelling, met aandacht voor schilderkunst, reisschetsboeken, ruimtelijk werk, fotografie en videokunst, modern en hedendaags. In het Frans Hals Museum zijn tegelijkertijd schilderijen uit de 17e eeuw te zien die hetzelfde thema aansnijden.

De Hallen Haarlem Zomerserie 

REISKOORTS is de tiende tentoonstelling in de De Hallen Haarlem Zomerserie.