STRIKT PERSOONLIJK - Haarlemse kunstenaars

30.08.2003 - 02.11.2003

Onder de titel Strikt Persoonlijk werd in De Hallen Haarlem werk gepresenteerd van 13 kunstenaars die met elkaar gemeen hebben dat zij in hun werk op vaak zeer persoonlijke wijze reageren op hun directe omgeving. De kunstenaars zijn geselecteerd door de Haarlemse kunstenaarsgroepen Kunst Zij Ons Doel (K.Z.O.D) en Twintig in de Hallen. Er waren zowel twee- als driedimensionale werken te zien: schilderkunst, fotografie en video.

De kunstenaars die deelnamen aan deze tentoonstelling zijn geselecteerd door een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van K.Z.O.D. en Twintig in de Hallen. In het werk van deze kunstenaars staat de reactie op de directe leefomgeving centraal. Het bindend element tussen de werken is de buitengewoon individuele en eigenzinnige wijze waarop wordt gewerkt. Vandaar de titel van de tentoonstelling: Strikt Persoonlijk.

De tentoonstelling toonde een rijk scala aan technieken en media en bracht werk met eigentijdse visies op kunst samen met werk dat getuigt van een meer traditionele opvatting. Strikt Persoonlijk was daarmee een tentoonstelling van rijke contrasten. Ingetogen lyriek werd getoond naast uitbundige expressie. Verstilling stond naast beweging, kleur naast zwart-wit, en glossy glamour naast sobere eenvoud.

Van K.Z.O.D.-leden was werk te zien van Marjan van Berkel, Monique Dukker, Peter Groot, Els Hoekstra, Anton Misset, Maaike Wentholt en Wim Zuiderveld.

Twintig in De Hallen presenteerde Dorothee Bavink, Violaine Chapallaz, Wim Hendrikx, Lieke te Poele, Tammo Schuringa en Peter Stufkens.