Nathaniel Mellors

Book A/MEGACOLON/For and Against Language is een experimentele monografie over taalkundige manipulatie, absurdistische komedie en andere aspecten van het werk van Nathaniel Mellors, met bijdragen van Mick Peter en John C. Welchman. Book A/MEGACOLON/For and Against Languagebevat een selectie van Mellors' oorspronkelijke scripts vanaf 2006, die sindsdien zijn uitgewerkt in video- en installatiewerken. Van de ondergang van een stervende Poolse supercomputer in Brain One - Mózg Jeden (2006) tot de woordspelletjes en ideologische conflicten binnen de Maddox-Wilson familie in Ourhouse (2010 -).

Kunsthistoricus John C. Welchman heeft een verluchtigd abecedarium bijgedragen, dat zowel academisch als speels is, en waarin hij dieper ingaat en reageert op ideeën aanwezig in Mellors' scatologische, ‘intramenselijke’ reisverslag Giantbum (2009). Kunstenaar en schrijver Mick Peter’s ‘Wall Eyed Stranger: An Introduction to Mellorfilm and the British Grotesque Explosion’ werpt een nieuw licht op de belangrijkste personages in Mellors' absurdistische universum, in een diep geannoteerde tekst die steeds verder vertakt en uiteenvalt.

Book A/MEGACOLON/For and Against Language is samengesteld door Xander Karskens, vormgegeven door Remco van Bladel en uitgegeven door Onomatopee, Eindhoven. Het is verkrijgbaar in De Hallen Haarlem voor € 20,-.