profiel

Over De Hallen Haarlem

De Hallen Haarlem is het museum voor moderne en hedendaagse kunst in Haarlem. 
Twee keer per jaar organiseert De Hallen Haarlem een tentoonstellingscluster over actuele ontwikkelingen in de beeldende kunst. Het museum biedt hiermee een platform voor kunstenaars uit binnen- en buitenland, met het accent op fotografie en videokunst.
De jaarlijkse tentoonstelling in de De Hallen Haarlem Zomerserie belicht thema’s en personen uit de geschiedenis van de moderne kunst (ca. 1850 – heden) en richt zich op een breed publiek.
De Hallen Haarlem maakt deel uit van de stichting Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem.

Tentoonstellingen

De hedendaagse programmering heeft een signalerende functie; het tentoonstellingsbeleid is erop gericht een gevarieerd inzicht te geven in de ontwikkeling in de internationale hedendaagse kunst. De Hallen Haarlem toont regelmatig solopresentaties van internationaal spraakmakende kunstenaars die nog niet eerder in Nederland hebben geëxposeerd. 

Collectie

De Hallen Haarlem beheert een collectie moderne en hedendaagse kunst, die uit ongeveer 10.000 werken bestaat. Het verzamelbeleid is gericht op het werk van kunstenaars die de moderne samenleving kritisch onder de loep nemen. Daarbij gaat de aandacht uit naar drie zwaartepunten: werk dat de blik richt op de mens, werk met een aandachtige blik op de samenleving, en werk dat een ontsnapping aan de (bittere) realiteit tracht te bieden. 

De Hallen Haarlem introduceert vanaf september 2013 als eerste museum in Nederland een huisdichter. Lees hier zijn meest recente gedicht voor het museum.

Beleid

Lees hier het beleidsplan van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem.

Vacatures

Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem geniet internationale bekendheid, met name vanwege zijn
uitmuntende collectie Haarlemse meesters uit de 16e en 17e eeuw, waaronder de grootste verzameling schilderijen van Frans Hals ter wereld, en zijn toonaangevende tentoonstellingen hedendaagse kunst. Het museum is gevestigd in twee sfeervolle 17e-eeuwse panden en stelt zich ten doel om het publiek te laten kennismaken met de ongekende bloei van de schilderkunst in de Gouden Eeuw en met internationale ontwikkelingen in de eigentijdse beeldende kunst.

Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem zoekt per 1 februari 2017 een:

Administratief-Secretarieel medewerker (m/v)

16 uur per week (Duobaan, werkdagen woensdag en vrijdag)

Het secretariaat is belast met het voeren van een volledige, accurate en overzichtelijke administratie (waaronder de postregistratie, CRM-systeem en (digitale) archieven) en een snelle en zorgvuldige afhandeling van de secretariële en administratieve werkzaamheden. Het is een duobaan, tevens werkt de administratief-secretarieel medewerker nauw samen met de directie assistente.

Lees hier de volledige vacaturetekst.

Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem zoekt voor de afdeling Publiekszaken per januari/ februari/ maart een:

Stagiair(e) Marketing en Communicatie

(32 uur per week voor minimaal 4 maanden)
Binnen deze stage maak je deel uit van het marketing- en communicatieteam en ondersteun je de coördinatoren marketing en communicatie.

Lees hier de volledige vacaturetekst. Reageren kan tot 10 december 2016.

Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem zoekt vanaf februari 2017 een:

Stagiair(e) Fondsenwerving en Relatiebeheer

(32 uur per week voor minimaal 4 maanden)

Lees hier de volledige vacaturetekst. 

sponsors

Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem is begunstigde van de BankGiro Loterij.

Jaarverslagen

Door op de onderstaande links te klikken, opent u de pdf-bestanden van de meest recente jaarverslagen van stichting Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem:

Jaarverslag 2015

Jaarverslag 2014

Jaarverslag 2013

Jaarverslag 2012

Jaarverslag 2011

Jaarverslag 2010

Jaarverslag 2009

Facts & figures

Voor een recent overzicht van feitelijke informatie over Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, klik hier.