Uw humoristische collage aan de Grote Markt

De zomertentoonstelling Humor. 101 jaar lachen om kunst stelt de impact van de rebelse en ontregelende dada-beweging in de moderne kunst in Nederland centraal. In De Hallen Haarlem zijn schilderijen, grafiek, fotografie, films en ruimtelijke werken te zien met een humoristische boventoon die in relatie staan tot dada, surrealisme, popart en Fluxus. In het Frans Hals Museum ligt de focus op karikaturen van en parodieën op beroemde kunstwerken.

Dada en vrolijke collages

De collage was voor de dadaïsten een belangrijk creatief middel. Fragmenten uit tijdschriften, dagbladen en ander drukwerk werden gecombineerd met verf, gevonden voorwerpen, fotografie. Beelden uit het alledaagse leven werden zo in beeldende kunst verwerkt, met vaak gekke effecten.

Wij zouden dolgraag uw humoristische fotocollage zien. Stuur ons uw fotocollage en wellicht is uw foto binnenkort te bewonderen op de Grote Markt in Haarlem.

Actievoorwaarden

Meedoen? Stuur dan uw creatie (max. 2 MB) naar publiekszaken@dehallen.nl of gebruik #humorcollage op Instagram. Maximaal een inzending per persoon. Een selectie van de beste fotocollages verschijnt op onze social media.
De drie winnaars zullen worden gevraagd om een hoge resolutie versie van de foto aan te leveren (minimaal 5256 x 3504 pixels). In de tweede week van juni, juli, augustus wordt telkens een winnaar bekend gemaakt. Deelname kan tot 1 augustus 2017.

Deze fotowedstrijd is georganiseerd i.s.m. het Haarlems Dagblad. De winnende collages verschijnen in deze krant.

Beeld: uitsnede van de winnende fotocollage van de maand juni, Sjors van Leeuwen.