Museumgedichten Lucas Hirsch

Het museum geeft ter gelegenheid van de afsluiting van Lucas Hirsch' huisdichterschap een bijzondere dichtbundel uit. De gedichten die Hirsch voor het museum schreef, zijn in handgeschreven vorm gebundeld in de uitgave Museumgedichten, De Hallen Haarlem, 2013 – 2017. Deze publicatie is een unieke uitgave van Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem in beperkte (en genummerde) oplage van 100 exemplaren en is verkrijgbaar in de museumwinkel voor € 25. 

Concept en ontwerp door studio Hendriksen (Chantal Hendriksen, Marie Højland, Kaulane Huisman). Risograph prints op Mohawk Superfine Eggshell Extra Rough 175 gr/m2 en 270 gr/m2, gebonden door handboekbinderij Hennink, Amsterdam. Met dank aan Nils Jansen

Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem introduceerde vanaf september 2013 als eerste museum in Nederland een huisdichter. Te beginnen met de groepstentoonstelling Dread scheef Lucas Hirsch bij elk van de tentoonstellingen een gedicht, waarbij hij zich liet inspireren door de thema’s, werken en kunstenaars. De gedichten zijn ter plekke door hem voorgedragen en daarna gepubliceerd. Het museum bracht met de huisdichter een nieuwe manier om kunst te duiden of  te interpreteren en een nieuw publiek te interesseren voor hedendaagse beeldende kunst. Lees meer..