activiteiten

De Grote Kunstshow – Speciale kersteditie

Op zondag 18 december staan negen kunstwerken uit de collectie van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem voor één keer op het podium van Stadsschouwburg Haarlem. Uit de bijzondere samenwerking tussen het Haarlemse museum en theater komt een speciale kersteditie van De Grote Kunstshow voort. Daarin beleven de bezoekers kunst op een unieke, theatrale manier waarbij licht en vrede, eten en consumeren, saamhorigheid of juist de eenzaamheid van kerst voorbijkomen.

Eerdere edities van De Grote Kunstshow in Amsterdam en Rotterdam waren een groot succes. “Fris, aantrekkelijk en vernieuwend”, kopte de Volkskrant. Vanaf een tribune óp het podium krijgt het publiek tijdens een anderhalf uur durende voorstelling schilderijen, foto’s en sculpturen gepresenteerd. De kunstwerken worden één voor één tot leven gewekt met licht en geluid, drama en verstilling, muziek, interviews en monoloog.

Het succes van de voorgaande versies is de aanleiding voor een ambitieus vervolg: een speciale kersteditie in Haarlem. De Grote Kunstshow in Stadsschouwburg Haarlem neemt het publiek mee op een fascinerende reis langs negen kunstwerken uit de collectie van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem. Daarbij gaan de geselecteerde kunstwerken over licht en vrede, eten en consumeren, saamhorigheid en warmte, of juist over de kilte en eenzaamheid van kerst.

De presentatie is in handen van schrijfster en improvisatie-actrice Katrijn van Bouwel, met medewerking van diverse gasten, onder wie Sacha Bronwasser, kunstcriticus van de Volkskrant. Ook zal Ann Demeester, directeur van Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, op verrassende wijze een van de kunstwerken presenteren.

Middag- en avondshows

De Grote Kunstshow vindt op zondag 18 december 2016 plaats om 14:00, 16:00 en 20:00 uur in de zaal van Stadsschouwburg Haarlem. De editie in Haarlem is de tweede in een reeks met kunstwerken uit Nederlandse museumcollecties, na een succesvolle editie met het Gemeentemuseum Den Haag afgelopen september. Op 11 juni 2017 vindt een editie plaats in Leiden, in samenwerking met Museum De Lakenhal en de Leidse Schouwburg.

De Grote Kunstshow is een initiatief van cultuuradviseur Johan Idema, in samenwerking met curator Nina Folkersma en de Stadsschouwburg Amsterdam. De Grote Kunstshow in Haarlem wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en VSBfonds.

18 december 2016
14:00 / 16:00 / 20:00 uur
Stadsschouwburg Haarlem, Wilsonsplein 23 te Haarlem
Verkrijgbaar via de kassa van de Stadsschouwburg
Voor het bestellen van kaarten klik hier.

De Hallen Extra

Elke derde zondag van de maand biedt De Hallen Haarlem gallery talks door conservatoren, gastcuratoren en kunstenaars. Tijdens deze rondleidingen komt afwisselend steeds een andere tentoonstelling aan bod. Deelname is gratis, aanmelden kan de dag zelf bij de museumbalie:

16 okt. Gallery talk door conservator Xander Karskens, aanvang 14:00 uur;

20 nov. Gallery talk aanvang 14:00 uur:
Museumgids Rian Peeperkorn, ervaringsdeskundige op het gebied van visible thinking strategies, nodigt u uit om deel te nemen aan een interactieve rondleiding. Deze methode wakkert nieuwsgierigheid, creativiteit en een beter begrip van de kunstwerken aan. De rondleider zal de visible thinking-discussie leiden en daar waar nodig kennis toevoegen over kunstenaar en kunstwerk. Als deelnemers bent u actief in het uitwisselen van ideeën over de kunstwerken die getoond en besproken worden.

18 dec. Gallery talk, aanvang 12:00 uur.

educatie

De Hallen Walk & Talk

Tijdens het schooljaar 2016-2017 gaan op drie momenten in De Hallen Haarlem tentoonstellingen open.

Voor scholieren biedt het museum een De Hallen Walk & Talk aan. De museumgids gaat vooral het gesprek en de discussie aan met de leerlingen over de tentoongestelde werken en de kunstenaars. Het is een super interactieve museumwandeling waarbij leerlingen uitgedaagd worden zelf mee te denken en mee te doen. Er wordt gebruik gemaakt van actuele participerende gesprekstechnieken als Visible thinking strategies.

Vanaf 24 september is er videowerk te zien van Cecil B. Evans, een Belgisch-Amerikaanse kunstenaar en van Meiro Koizumi uit Japan. In het tweede blok, vanaf 21 januari 2017 is werk te zien van de Chinese kunstenaar Taocheng Wang en van Kaspar Bosmans. Op 20 mei 2017 opent tenslotte de tentoonstelling in De Hallen Haarlem Zomerserie over humor in de Nederlandse kunst vanaf 1850 tot nu. Lees verder over de verwachte tentoonstellingen.

Educatiebrochure

Benieuwd naar ons volledige aanbod voor het voortgezet onderwijs voor het schooljaar 2016-2017? Bekijk hier ons programma.

Doelgroep

Alle klassen havo en vwo; duur 60 minuten: kosten € 60 per groep van 15 leerlingen.
Voor informatie over de mogelijkheden en voor reserveringen kunt u contact opnemen via e-mail of tel 023 511 5853. De Hallen Haarlem accepteert de Cultuurkaart.

Meet Art Now

Wilt u met meerdere klassen tegelijk in Haarlem hedendaagse kunst bekijken? Neemt u dan contact op met Meet Art Now, klik hier. Dit is een samenwerkingsverband van De Hallen Haarlem, de Vishal, Galerie 37 PK en Nieuwe Vide in Haarlem voor het voortgezet onderwijs.

 

rondleidingen

De Hallen Haarlem biedt rondleidingen aan op aanvraag. 

Tarieven

Nederlandse rondleiding op werkdagen: € 65,00
Nederlandse rondleiding op zaterdag en zondag: € 70,00
Rondleiding in Engels, Frans op werkdagen: € 75,00 
Rondleiding in Engels, Frans op zaterdag en zondag: € 85,00

De toegangsprijs voor het museum is daarbij niet inbegrepen. Groep maximaal 20 personen, duur 1 uur. Voor meer informatie en reserveringen, klik hier.