rondleidingen

Tijdens de tentoonstelling Primitive Data van Markus Selg biedt De Hallen Haarlem rondleidingen aan op aanvraag. 

Tarieven

Nederlandse rondleiding op werkdagen: € 65,00
Nederlandse rondleiding op zaterdag en zondag: € 70,00
Rondleiding in Engels, Frans op werkdagen: € 75,00 
Rondleiding in Engels, Frans op zaterdag en zondag: € 85,00

De toegangsprijs voor het museum is daarbij niet inbegrepen. Groep maximaal 20 personen, duur 1 uur. Voor meer informatie en reserveringen, klik hier.

app / audiotour

Ontdek De Hallen Haarlem met de officiële De Hallen Haarlem App. Deze laat u via uw smartphone weten wat er te doen is in het museum en voorziet u van alle actuele en praktische informatie. Daarnaast geeft de app met audiotours toelichting bij het museumgebouw en bij de tentoonstellingen. Onze conservatoren nemen u bij de hand en vertellen met kennis en passie over de door hen tentoongestelde werken. Zo krijgt u een goed beeld van de gedachte achter de tentoonstelling en de kunstwerken.

Audiotours

De app bevat nu een audiotour bij de tentoonstelling Primitive Data van Markus Selg, ingesproken door directeur Ann Demeester, samensteller van deze expositie.
Een andere nieuwe audiotour biedt u boeiende achtergrondinformatie over de verschillende bijzondere gebouwen van De Hallen Haarlem.

De app is gratis te downloaden op smartphone (iPhone en Android) en iPad, ook in het museum via het vrij toegankelijke WiFi-netwerk. In De Hallen zijn ook goedkope oortjes te verkrijgen. U kunt de audiotours ook ter plekke beluisteren op onze audio-apparaten.

Klik hieronder voor de links naar de App Store en Google Play:

 

activiteiten

De Hallen Extra: Gallery talks

Elke tweede zondag van de maand rondleidingen door specialisten uit verschillende disciplines (13 sept., 11 okt., 8 nov., 13 dec.). Deelname is gratis, aanmelden kan de dag zelf bij de museumbalie. Er is beperkt plaats. Deelname aan de rondleidingen is gratis.*

*Deze rondleidingen zijn niet bedoeld voor groepen (voor groepsrondleidingen zie bovenaan pagina). 

Gallery talk: Technologie en spiritualiteit in Primitive Data

Zondag 8 november, aanvang 14:00 uur
Deelname is gratis, aanmelden kan de dag zelf bij de museumbalie

Op zondag 8 november leidde Dr. Dorien Zandbergen u rond door de tentoonstelling van Markus Selg, met daarbij bijzondere aandacht voor de relatie tussen technologie en spiritualiteit.

Dr. Dorien Zandbergen is wetenschappelijk onderzoeker digitale cultuur. Ze woonde een jaar in de San Francisco Bay Area om hier de ontstaansgeschiedenis van de digitale samenleving te bestuderen. Nu bestudeert Zandbergen de futuristische ambitie van bedrijven en beleidsmakers om steeds meer data te verzamelen over de stedelijke omgeving, om deze ’slim’ te maken. Vanuit deze achtergrond geeft Zandbergen haar perspectief op het werk van Selg: wat vertelt zijn werk over de diepere verlangens, de spanningen en onbedoelde gevolgen van de digitale samenleving van nu?

Artist talk Markus Selg

Donderdag 3 december, aanvang 20:00 uur
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam

Wat is de relatie tussen technologie en spiritualiteit? Tussen ziel, geest en materie? Wat is archaïsch en wat is hedendaags? Wat is een 'echt' of authentiek beeld en wat is reproductie of imitatie? Dit zijn centrale vragen in het werk van de Duitse kunstenaar Markus Selg. Zijn tentoonstelling Primitive Data is momenteel te zien in De Hallen Haarlem. 

In het gesprek tussen Markus Selg en Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem zullen bovengenoemde vragen ongetwijfeld aan bod komen. Maar het gesprek zal ook gaan over het waarom van métissage, het ontbreken van ironie in het werk van Selg en hoe de kunstenaar het ervaart dat hij betiteld wordt als voorloper van de generatie post-internet?

Lees verder

Finissage Primitive Data van Markus Selg

Zondag 3 januari 2016

educatie

Scholen zijn van harte welkom in De Hallen Haarlem. De entree is gratis voor jongeren t/m 18 jaar. Aanmelden vooraf is noodzakelijk voor zowel een zelfstandig groepsbezoek als een door De Hallen Haarlem begeleid bezoek.

In overleg kunnen voor het voortgezet onderwijs interactieve museumwandelingen worden georganiseerd. Leerlingen van het voortgezet onderwijs bezoeken de tentoonstelling onder leiding van onze museumgids(en). Hieraan zijn wel kosten verbonden: kosten rondleiding: € 120,00 voor een klas, bij minder dan 16 leerlingen € 60,00. 

Voor informatie over de mogelijkheden en voor reserveringen kunt u contact opnemen via e-mail. De Hallen Haarlem accepteert de Cultuurkaart.