activiteiten

Artist talk Richard Tuttle

20 januari, aanvang 17:00 uur 
Entree: gratis

Voorafgaand aan de opening op 20 januari vond een artist talk plaats van Richard Tuttle. Het gesprek van de kunstenaar met directeur-conservator van Mu.ZEE Phillip Van den Bossche is hier te beluisteren.

De Hallen Extra

Elke derde zondag van de maand biedt De Hallen Haarlem gallery talks door conservatoren, gastcuratoren en kunstenaars. Tijdens deze rondleidingen komt afwisselend steeds een andere tentoonstelling aan bod. Deelname is gratis, aanmelden kan de dag zelf bij de museumbalie. Aanvang: 14:00 uur.

19 febr: Museumgids Rian Peeperkorn leidt u rond door de tentoonstellingen van Richard Tuttle, Kasper Bosmans en Evelyn Taocheng Wang;

19 mrt: Ann Demeester, directeur Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem en curator van de tentoonstelling van Richard Tuttle, vertelt u meer over deze expositie;

16 apr: kunstenaar Kasper Bosmans geeft een gallery talk bij zijn tentoonstelling in de Verweyhal.

Haarlemse Lente

24 t/m 26 maart

Het begin van de lente wordt met een bruisend weekend gevierd door de Haarlemse tentoonstellingsruimten voor hedendaagse kunst. Met op vrijdag 24 maart een aftrap door een avondvullend programma met o.a. performances, muziek en openingen. Op zaterdag en zondag ontluikt de lente met artist talks, rondleidingen en meer.

24 maart kick-off Haarlemse Lente met lancering museummagazine TOON 2017 en performance Evelyn Taocheng Wang;

26 maart: gratis gallery talk, aanvang 14:00 uur. Deelname gratis.

educatie

De Hallen Walk & Talk

Tijdens het schooljaar 2016-2017 gaan op drie momenten in De Hallen Haarlem tentoonstellingen open.

Voor scholieren biedt het museum een De Hallen Walk & Talk aan. De museumgids gaat vooral het gesprek en de discussie aan met de leerlingen over de tentoongestelde werken en de kunstenaars. Het is een super interactieve museumwandeling waarbij leerlingen uitgedaagd worden zelf mee te denken en mee te doen. Er wordt gebruik gemaakt van actuele participerende gesprekstechnieken als Visible thinking strategies.

Vanaf 24 september was er videowerk te zien van Cecile B. Evans, een Belgisch-Amerikaanse kunstenaar en van Meiro Koizumi uit Japan. In het tweede blok, vanaf 21 januari 2017, is werk te zien van de kunstenaars Richard Tuttle, Evelyn Taocheng Wang en Kasper Bosmans. Op 20 mei 2017 opent tenslotte de tentoonstelling in De Hallen Haarlem Zomerserie over humor in de Nederlandse kunst vanaf 1850 tot nu. Lees verder over de verwachte tentoonstellingen.

Educatiebrochure

Benieuwd naar ons volledige aanbod voor het voortgezet onderwijs voor het schooljaar 2016-2017? Bekijk hier ons programma.

Doelgroep

Alle klassen havo en vwo; duur 60 minuten: kosten € 60 per groep van 15 leerlingen.
Voor informatie over de mogelijkheden en voor reserveringen kunt u contact opnemen via e-mail of tel 023 511 5853. De Hallen Haarlem accepteert de Cultuurkaart.

Meet Art Now

Wilt u met meerdere klassen tegelijk in Haarlem hedendaagse kunst bekijken? Neemt u dan contact op met Meet Art Now, klik hier. Dit is een samenwerkingsverband van De Hallen Haarlem, de Vishal, Galerie 37 PK en Nieuwe Vide in Haarlem voor het voortgezet onderwijs.

 

rondleidingen

De Hallen Haarlem biedt rondleidingen aan op aanvraag. 

Tarieven

Nederlandse rondleiding op werkdagen: € 65,00
Nederlandse rondleiding op zaterdag en zondag: € 70,00
Rondleiding in Engels, Frans op werkdagen: € 75,00 
Rondleiding in Engels, Frans op zaterdag en zondag: € 85,00

De toegangsprijs voor het museum is daarbij niet inbegrepen. Groep maximaal 20 personen, duur 1 uur. Voor meer informatie en reserveringen, klik hier.