activiteiten

Gallery talks

Op enkele zondagmiddagen nemen de samenstellers van de tentoonstelling u graag mee voor een rondleiding: 19 juni, 26 juni en 3 juli om 14:00 uur. Aanmelden kan die dag zelf bij de museumbalie. Er is beperkt plaats.

Reiskoorts lezingen

Op de zondagochtenden van 21, 28 augustus en 4 september biedt De Hallen Haarlem inspirerende talks aan. Meer informatie hierover verschijnt binnenkort hier.

rondleidingen

De Hallen Haarlem biedt rondleidingen aan op aanvraag. 

Tarieven

Nederlandse rondleiding op werkdagen: € 65,00
Nederlandse rondleiding op zaterdag en zondag: € 70,00
Rondleiding in Engels, Frans op werkdagen: € 75,00 
Rondleiding in Engels, Frans op zaterdag en zondag: € 85,00

De toegangsprijs voor het museum is daarbij niet inbegrepen. Groep maximaal 20 personen, duur 1 uur. Voor meer informatie en reserveringen, klik hier.

educatie

De Hallen Walk & Talk

Tijdens het schooljaar 2015-2016 gaan op drie momenten in De Hallen Haarlem tentoonstellingen open. De expositiedata van deze tentoonstellingsclusters zijn nu gunstiger dan ooit voor leerlingenbezoek. In de eerste twee clusters is hedendaagse kunst te zien, in de zomer is er kunst uit Nederland vanaf 1850.
Voor scholieren biedt het museum bij al deze tentoonstellingen een De Hallen Walk & Talk aan. De museumgids gaat vooral het gesprek en de discussie aan met de leerlingen over de tentoongestelde werken en de kunstenaars. Het is een super interactieve museumwandeling waarbij leerlingen uitgedaagd worden zelf mee te denken en mee te doen. Er wordt gebruik gemaakt van actuele participerende gesprekstechnieken als Visible thinking strategies.

Doelgroep: alle klassen havo en vwo; duur 60 minuten: kosten € 60 per groep van 15 leerlingen.
Voor informatie over de mogelijkheden en voor reserveringen kunt u contact opnemen via e-mail. De Hallen Haarlem accepteert de Cultuurkaart of tel 023 511 5853.

Op 28 mei gaat de tentoonstelling Reiskoorts bij Nederlandse kunstenaars sinds 1850 open.
De bezoeker reist met kunstenaars mee over de hele wereld. Schilderkunst, reisschetsboeken, ruimtelijk werk, fotografie en videokunst, modern en hedendaags vormen de neerslag van deze reizen. In het Frans Hals Museum zijn tegelijkertijd schilderijen uit de 17e eeuw bijeengebracht die hetzelfde thema aansnijden. Lees verder over de verwachte tentoonstellingen.