activiteiten

Unieke samenwerking De Hallen Haarlem en Toneelschuur Haarlem

Wat gebeurt er als de technologie menselijk wordt? Al sinds de uitvinding van de computer stellen we onszelf deze vraag. Anno 2016 is hij urgenter dan ooit: inmiddels schakelen drones anoniem doelwitten uit, doen algoritmes bliksemsnel zaken met elkaar op de beurs, en praat je telefoon terug als je iets vraagt. Onze relatie tot de dingen om ons heen verandert hierdoor sneller en ingrijpender dan ooit. Zowel Cécile B. Evans als Urland maakten recent spectaculair nieuw werk over deze onderwerpen, respectievelijk te zien bij De Hallen Haarlem en de Toneelschuur.

De Hallen Haarlem en de Toneelschuur bieden op donderdag 6 oktober een gezamenlijk programma aan om beide kunstwerken te zien en meer over de thematiek te weten te komen.

Programma 6 oktober:

15:30-16:30 uur Ontvangst in De Hallen Haarlem en bezoek tentoonstelling Cécile B. Evans
16:30-17:00 uur Nagesprek met Performance Collectief Urland

19:00-19:30 uur Ontvangst Toneelschuur (Lange Begijnestraat 9) en Inleiding Performance Collectief Urland
20:00-21:15 uur Performance Urland

Voor dit exclusieve arrangement bieden de instellingen een combiticket aan voor slechts  € 17,50. Tickets zijn verkrijgbaar via de Toneelschuur, klik hier

De Hallen Extra

Elke derde zondag van de maand biedt De Hallen Haarlem gallery talks door conservatoren, gastcuratoren en kunstenaars. Tijdens deze rondleidingen komt afwisselend steeds een andere tentoonstelling aan bod. Deelname is gratis, aanmelden kan de dag zelf bij de museumbalie:

16 okt. aanvang 14:00 uur;
20 nov. aanvang 14:00 uur;
18 dec. aanvang 12:00 uur.

educatie

De Hallen Walk & Talk

Tijdens het schooljaar 2016-2017 gaan op drie momenten in De Hallen Haarlem tentoonstellingen open.

Voor scholieren biedt het museum een De Hallen Walk & Talk aan. De museumgids gaat vooral het gesprek en de discussie aan met de leerlingen over de tentoongestelde werken en de kunstenaars. Het is een super interactieve museumwandeling waarbij leerlingen uitgedaagd worden zelf mee te denken en mee te doen. Er wordt gebruik gemaakt van actuele participerende gesprekstechnieken als Visible thinking strategies.

Vanaf 24 september is er videowerk te zien van Cecil B. Evans, een Belgisch-Amerikaanse kunstenaar en van Meiro Koizumi uit Japan. In het tweede blok, vanaf 21 januari 2017 is werk te zien van de Chinese kunstenaar Taocheng Wang en van Kaspar Bosmans. Op 20 mei 2017 opent tenslotte de tentoonstelling in De Hallen Haarlem Zomerserie over humor in de Nederlandse kunst vanaf 1850 tot nu. Lees verder over de verwachte tentoonstellingen.

Educatiebrochure

Benieuwd naar ons volledige aanbod voor het voortgezet onderwijs voor het schooljaar 2016-2017? Bekijk hier ons programma.

Doelgroep

Alle klassen havo en vwo; duur 60 minuten: kosten € 60 per groep van 15 leerlingen.
Voor informatie over de mogelijkheden en voor reserveringen kunt u contact opnemen via e-mail of tel 023 511 5853. De Hallen Haarlem accepteert de Cultuurkaart.

Meet Art Now

Wilt u met meerdere klassen tegelijk in Haarlem hedendaagse kunst bekijken? Neemt u dan contact op met Meet Art Now, klik hier. Dit is een samenwerkingsverband van De Hallen Haarlem, de Vishal, Galerie 37 PK en Nieuwe Vide in Haarlem voor het voortgezet onderwijs.

 

rondleidingen

De Hallen Haarlem biedt rondleidingen aan op aanvraag. 

Tarieven

Nederlandse rondleiding op werkdagen: € 65,00
Nederlandse rondleiding op zaterdag en zondag: € 70,00
Rondleiding in Engels, Frans op werkdagen: € 75,00 
Rondleiding in Engels, Frans op zaterdag en zondag: € 85,00

De toegangsprijs voor het museum is daarbij niet inbegrepen. Groep maximaal 20 personen, duur 1 uur. Voor meer informatie en reserveringen, klik hier.