activiteiten

De Hallen Extra

Gallery talk met Maria Barnas, Cor Blok en Koos Flinterman

Zondag 21 februari om 14:00 uur

In de tentoonstelling Rhubarb Rhubarb, waarin nieuw werk van Maria Barnas wordt getoond in relatie tot de serie Pronounceables (1973-1974) van Douwe Jan Bakker uit de collectie van het museum, vindt zondag 21 februari een gallery talk plaats. Cor Blok (kunstenaar, criticus, emeritus hoogleraar Universiteit van Leiden en Douwe Jan Bakker-kenner) zal een inleiding geven op het werk van Bakker in de tentoonstelling, waarna ontwerper en curator Koos Flinterman en Maria Barnas een gesprek voeren over de tentoonstelling. Thema’s in het werk van zowel Bakker als Barnas zijn de relatie tussen taal en beeld, en het (on)vermogen van taal om gevoelens uit te drukken.

De gallery talk met Maria Barnas vindt plaats in de tentoonstelling, waar geen zitgelegenheid is. Er is beperkt plaats, dus kom vroeg!

Elke derde zondag van de maand biedt De Hallen Haarlem gallery talks door conservatoren, gastcuratoren en kunstenaars. Tijdens deze rondleidingen komt afwisselend steeds een andere tentoonstelling aan bod. Deelname is gratis, aanmelden kan de dag zelf bij de museumbalie (21 februari, 20 maart, 17 april). 
Er is beperkt plaats. Deelname aan de rondleidingen is gratis.*

*Deze rondleidingen zijn niet bedoeld voor groepen (voor groepsrondleidingen zie hieronder). 

Haarlemse Lente

Van 18 tot en met 20 maart wordt het begin van de lente gevierd in de Haarlemse musea, galeries en kunstenaarsinitiatieven. De jubileumeditie van Haarlemse Lente, Jubilee Lines, presenteert de bloeiende hedendaagse kunstscene in de stad, met een feestelijke aftrap op vrijdag 18 maart en openingen, lezingen en performances gedurende het hele weekend. Kijk voor het volledige programma van Haarlemse Lente op www.haarlemselente.nl.

18 maart: Kick-off Haarlemse Lente

Met om 17:30 uur  lancering huisblad TOON 2016 in De Hallen Haarlem. Het museum is tot 20:00 uur geopend en gratis toegankelijk deze avond. 

In het Frans Hals Museum opent deze avond een nieuwe presentatie in de serie Nieuw & Oud, van Than Hussein Clark. Aanvang 19:30 uur, tot 21:00 uur geopend. Voor meer informatie over deze tentoonstelling, lees verder..

19 maart: Artist talk Philippe Van Snick

Aanvang 11:30 uur. Met Frans ontbijt. Gelieve te reserveren per e-mail.

20 maart: Rondleiding Inflected Objects

Aanvang 14:00 uur. Uw rondleider: Melanie Bühler (curator van deze tentoonstelling).
Deelname is gratis, aanmelden kan de dag zelf bij de museumbalie.

rondleidingen

De Hallen Haarlem biedt rondleidingen aan op aanvraag. 

Tarieven

Nederlandse rondleiding op werkdagen: € 65,00
Nederlandse rondleiding op zaterdag en zondag: € 70,00
Rondleiding in Engels, Frans op werkdagen: € 75,00 
Rondleiding in Engels, Frans op zaterdag en zondag: € 85,00

De toegangsprijs voor het museum is daarbij niet inbegrepen. Groep maximaal 20 personen, duur 1 uur. Voor meer informatie en reserveringen, klik hier.

educatie

Scholen zijn van harte welkom in De Hallen Haarlem. De entree is gratis voor jongeren t/m 18 jaar. Aanmelden vooraf is noodzakelijk voor zowel een zelfstandig groepsbezoek als een door De Hallen Haarlem begeleid bezoek.

In overleg kunnen voor het voortgezet onderwijs interactieve museumwandelingen worden georganiseerd. Leerlingen van het voortgezet onderwijs bezoeken de tentoonstelling onder leiding van onze museumgids(en). Hieraan zijn wel kosten verbonden: kosten rondleiding: € 120,00 voor een klas, bij minder dan 16 leerlingen € 60,00. 

Voor informatie over de mogelijkheden en voor reserveringen kunt u contact opnemen via e-mail. De Hallen Haarlem accepteert de Cultuurkaart.