Algemeen

Grote Markt 16, Haarlem
  023 511 57 75
 office [at] dehallen.nl 

Postadres: 
Postbus 3365
2001 DJ Haarlem

Geopend dinsdag t/m zaterdag 11:00 - 17:00 uur
Zon- en feestdagen 12:00 - 17:00 uur
Maandagen gesloten
Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten

Toegangsprijzen

Volwassenen € 7,50
Groepen p.p. € 6,00
19 t/m 24 jaar / CJP € 4,00
Jeugd t/m 18 gratis
Museumkaart gratis
ICOM gratis
Vereniging van Vrienden gratis 
Vereniging Rembrandt gratis
BankGiro Loterij VIP-kaart gratis

De Hallen Haarlem biedt gratis WiFi

Actueel

MUSEUMWEEK

Nog t/m zondag 9 april staan tijdens de Nationale Museumweek de pronkstukken van de Nederlandse musea in de schijnwerpers. Te zien bij ons is de bijzondere aanwinst How to Act van Gabriel Lester.

Lees verder

NU TE ZIEN IN HET FRANS HALS MUSEUM

Evelyn Taocheng Wang toont in het Frans Hals Museum de videoreeks A Home Made Travel MV Series, waarin ze een exotiserende blik op de Waddeneiland werpt (te zien  t/m 20 augustus 2017). Met de jaarlijkse bloemenpresentatie en de tentoonstelling Barbaren & Wijsgeren is het museum is oosterse sferen. 

Lees verder

NU VERKRIJGBAAR: TOON

De nieuwe editie van het museummagazine TOON is uit. In dit nummer een terugblik op 2016 en een vooruitblik op 2017.

Lees verder

EXCLUSIEVE DICHTBUNDEL

Het museum geeft ter gelegenheid van de afsluiting van Lucas Hirsch' huisdichterschap een bijzondere dichtbundel uit. De gedichten die Hirsch voor het museum schreef, zijn in handgeschreven vorm gebundeld in de uitgave Museumgedichten, De Hallen Haarlem, 2013 – 2017

Lees verder

RICHARD TUTTLE

Richard Tuttle creëerde nieuw werk in de Vleeshal dat inspeelt op de historie van het zeventiende-eeuwse Haarlem als de Hollandse stad waar damast, zilver en zijde van de hoogste kwaliteit werden geproduceerd.

Lees verder

EVELYN TAOCHENG WANG - Allegory of Transience

De Hallen Haarlem presenteert de eerste museale solotentoonstelling van de Chinese kunstenaar Evelyn Taocheng Wang in Nederland. Wang behandelt thema’s als identiteit, gender en culturele stigma’s – onderwerpen die in het hedendaagse Europa steeds relevanter zijn. 

Lees verder

KASPER BOSMANS - The Words and Days

Vanaf 20 januari presenteert De Hallen Haarlem een solotentoonstelling van de jonge Belgische kunstenaar Kasper Bosmans. Hij is een soort artistiek antropoloog..

Lees verder

NIEUW GEDICHT LUCAS HIRSCH

Museumdichter Lucas Hirsch schreef ter gelegenheid van de opening van de nieuwe tentoonstellingen op 20 januari een gedicht.

Lees verder

VERWACHT IN 2017

Het tentoonstellingsprogramma van 2017 staat nu online.

Lees verder

XANDER KARSKENS NAAR COBRA MUSEUM

Per 1 december zal Xander Karskens, onze conservator hedendaagse kunst, het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem verlaten. Wij zijn trots te melden dat hij wordt aangesteld als artistiek directeur van het Cobra Museum of Modern Art in Amstelveen.

Lees verder

Winnaar Fellowship Transhistorical Curating

Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem kent dit jaar het eerste ‘Fellowship Transhistorical Curating’ toe aan de Amerikaanse curator Abigail Winograd.

Lees verder