Algemeen

Grote Markt 16, Haarlem
  023 511 57 75
dehallen [at] dehallen.nl 

Postadres: 
Postbus 3365
2001 DJ Haarlem

Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11:00 - 17:00 uur
Zon- en feestdagen 12:00 - 17:00 uur
Maandagen gesloten
Koningsdag gesloten

Toegangsprijzen

Volwassenen € 7,50
Groepen p.p. € 6,00
19 t/m 24 jaar / CJP € 4,00
Jeugd t/m 18 gratis
Museumkaart gratis
ICOM gratis
Vereniging van Vrienden gratis 
Vereniging Rembrandt gratis

De Hallen Haarlem biedt gratis WiFi

Actueel

DE HALLEN EXTRA - Artist talk Erkka Nissinen

Het museum organiseert op donderdag 7 mei een artist talk van de Finse kunstenaar Erkka Nissinen. De avond begint met een live performance van Nissinen in zijn nieuwe installatie God or terror or retro dog.

Lees verder

NIEUWE ADJUNCT DIRECTEUR

Vanaf 1 juli 2015 gaat Denise de Boer aan de slag als adjunct directeur van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem. Als rechterhand van algemeen directeur Ann Demeester richt zij zich op het versterken van de fondsenwerving en de interne organisatie.

Lees verder

MUSEUMWEEK - 18 t/m 26 april

Het Nationale Museumweekend is uitgegroeid tot Museumweek. Tijdens deze eerste editie staan de museumschatten centraal. Voor De Hallen is dat het videowerk Basement van Erik van Lieshout, dat in het Collectie Kabinet te zien is.

Lees verder

LUCAS HIRSCH - Gedicht/ pamflet

Voor Lucas Hirsch's nieuwste gedicht/ pamflet A Modest Proposal for Radical Bourgeoisie Anno 2015, over o.a. verzuurde bakfietsmoeders en bohemien geklede managers

Lees verder

ERKKA NISSINEN - God or terror or retro dog

Zwaarmoedige ernst en lichtvoetige stunteligheid karakteriseren het werk van Erkka Nissinen. De Hallen Haarlem presenteert dit voorjaar de eerste museale solotentoonstelling van dit spraakmakend jong talent.

Lees verder

A Modest Proposal for Radical Bourgeoisie

In de internationale groepstententoonstelling A Modest Proposal for Radical Bourgeoisie wordt ‘radicale burgerlijkheid’ onder de loep genomen. De titel verwijst naar A Modest Proposal, de satirische aanklacht van Jonathan Swift uit 1729 tegen de heersende klasse. 

Lees verder

VERWACHT IN 2015

Voor het tentoonstellingsprogramma van dit jaar:

Lees verder

HOMMAGE - Arnoud Holleman in het Frans Hals Museum

Van 25 februari t/m 21 juni is de nieuwe filminstallatie Hommage van Arnoud Holleman te zien in het Frans Hals Museum. Sinds 2008 wordt er in het museum een levendige dialoog gevoerd tussen oude meesters en kunstenaars van nu. Arnoud Holleman gaat hierin een stap verder..

Lees verder