Algemeen

Grote Markt 16, Haarlem
  023 511 57 75
 office [at] dehallen.nl 

Postadres: 
Postbus 3365
2001 DJ Haarlem

Geopend dinsdag t/m zaterdag 11:00 - 17:00 uur
Zon- en feestdagen 12:00 - 17:00 uur
Maandagen gesloten
Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten
5, 24 en 31 december sluit het museum om 16 uur

Voor de ombouw naar een vernieuwd museum en de opbouw van de nieuwe tentoonstelling zijn beide museumlocaties korte tijd gesloten: 
De Hallen Haarlem is gesloten van 12 maart tot 30 maart 2018;
Frans Hals Museum is gesloten van 19 maart tot 30 maart 2018.

Toegangsprijzen

Combiticket 
Entreebewijs voor De Hallen Haarlem + Frans Hals Museum *

Volwassenen € 15,00
Groepen p.p. € 12,00
19 t/m 24 jaar/ CJP € 7,50
Jeugd t/m 18 jaar: gratis
Museumkaart, Vereniging Rembrandt, BankGiro Loterij VIP-kaart, ICOM, Vrienden Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem en Haarlem Pas: gratis

* Deze prijzen zijn exclusief de toeslag van € 5,00 voor de tentoonstelling De kunst van het lachen. Humor in de Gouden Eeuw die te zien is in het Frans Hals Museum.

De Hallen Haarlem biedt gratis WiFi

Actueel

OPROEP - Verhalen gezocht

Kunstenaar Laurence Aegerter maakt speciaal voor de tentoonstelling Rendez-Vous met Frans Hals een nieuw kunstwerk, geïnspireerd op werk van Frans Hals. Aegerter is op zoek naar mannen die door externe omstandigheden langdurig gescheiden zijn van hun geliefde en anoniem dit verhaal willen vertellen.

Lees verder

FINISSAGE - A Global Table

Op de laatste dag van de tentoonstelling A Global Table bent u van harte welkom om deze gratis te bezoeken. Ook nodigt het museum u graag uit om deel te nemen aan de performance bij het kunstwerk La Disolución de la Geometría van Felipe Arturo.

Lees verder

BANKGIRO LOTERIJ - Huwelijkscadeau

Directeur Ann Demeester van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem leidde nietsvermoedend een delegatie uit de New Yorkse wijk Harlem rond, toen ze door Robert ten Brink op haar schouder werd getikt.

Lees verder

VERWACHT IN 2018

Het tentoonstellingsprogramma van 2018 staat nu online.

Lees verder

GLOBAL TABLE - Wat zegt ons voedsel over ons?

Unieke tentoonstelling waarin oude en nieuwe kunst wordt gecombineerd. Wat vertellen stillevens ons over koloniale en handelsrelaties in de Gouden Eeuw? Nog t/m 7 januari 2018 te zien in De Hallen Haarlem én het Frans Hals Museum. Het tentoonstellingsonderdeel hedendaagse kunst in De Hallen is verlengd t/m 11 maart 2018.

Lees verder

MUSEUM VERWELKOMT NIEUWE COLLEGA'S

Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem is bijzonder verheugd te melden dat zijn team wordt versterkt met drie talentvolle professionals. Een nieuw hoofd collecties, conservator hedendaagse kunst en coördinator educatie, exploratie en publieksbegeleiding zijn aangesteld. 

Lees verder

HUWELIJK

Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem vanaf 2018 één museum. 

lees verder

EXCLUSIEVE DICHTBUNDEL

Het museum geeft ter gelegenheid van de afsluiting van Lucas Hirsch' huisdichterschap een bijzondere dichtbundel uit. De gedichten die Hirsch voor het museum schreef, zijn in handgeschreven vorm gebundeld in de uitgave Museumgedichten, De Hallen Haarlem, 2013 – 2017

Lees verder